Privatleasing kostnad

Facebooktwittergoogle_plusmail

Kostnaden för privatleasing av bil är oftast väldigt lätt att överblicka. De flesta bilmärken som BMW, Audi, Volvo, VW erbjuder avtal där månadskostnaden för privatleasingen inkluderar värdeminskning, service, skatt och försäkring. Det enda som tillkommer i dessa fall är bränsle och ev. trängselskatt.

Det man måste vara medveten om när man ska bedöma kostnaden för privatleasing är dock att det kan skilja mellan olika avtal och att det tillkommer kostnader om man kör bilen längre än avtalat eller slitaget på bilen är onormalt högt. Det kan därför vara svårt att bedöma om kostnaden för privatleasing är högre eller lägre jämfört med att köpa bilen själv.

Generellt sätt så får man lägst kostnad genom att köpa bilen själv om man kan köpa den kontant eller med låg ränta. Om man däremot måste ta ett billån med högre ränta blir oftast privatleasing billigare.

Den stora fördelen med privatleasing är dock enkelheten (du får en väldigt bra överblick över kostnaden och ett bekymmersfritt ägande) samt att du slipper kontantinsats.