Att tänka på vid privatleasing

Facebooktwittergoogle_plusmail
FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!

Innan du skriver på avtalet för privatleasing av dina nya bil är det vissa saker du bör tänka på. Det är viktigt att du kontrollerar vad som gäller för just dig – framför allt:

  1. hur lång körsträckan är,
  2. vilka kostnader som ingår i månadskostnaden,
  3. vilka kostnader som tillkommer samt
  4. vilket slitage på bilen som bedöms vara normalt.

Alla bilar slits och efter 3 år (som de flesta privatleasingavtal är skrivna på) är det oundvikligt att lite slitage förekommit. Om slitaget är onormalt stort blir du dock tvungen att betala för slitaget vilket är viktigt att tänka på – det är inte ovanligt att man är lite mindre varsam med hyrbilar än sin egen bil och när det kommer till privatleasing är det något som kan straffa sig.

Restvärde?

En annan sak att tänka på vid privatleasing är om det finns ett garanterat restvärde – om inte kan kostnaden bli oväntat hög ifall bilen bedöms vara mindre värd efter avtalets sluttid än när man tecknade det.

Normalt avtal för privatleasing

Ett normalt avtal för privatleasing löper på 36 månader och innefattar försäkring och service. I vissa fall ingår även skatt, besiktning, däckbyte och däckhotell och även visst underhåll som biltvätt. Kontrollera vad som gäller för just din bil!

En sista grej: Många bilmärken erbjuder möjligheten att teckna privatleasingavtal på olika avtalstider och körsträckor. Tänk genom hur lång körsträcka du behöver.

  • Om du sätter för lång körsträcka får du en onödigt hög månadskostnad.
  • Sätter du för kort körsträcka blir det dyrt när du ska lämna tillbaka bilen.